whatsapp berichten naar collega’s (en studenten)

Om gratis Whatsapp berichten naar collega’s en studenten te versturen heb je Whatsapp nodig, deze app kun je downloaden in de Google playstore. Zie: ”Maak een Google account aan”  als je deze nog niet hebt.

Zodra deze app geïnstalleerd is verschijnt een er Whatsapp icoontje in je scherm. Klik hierop.

Doorloop de installatieprocedure door je telefoonnummer in te vullen. Whatsapp stuurt je nu een verificatiecode die de app automatisch activeert. Vul hierna je naam in en kies eventueel een profielfoto.

Tip: Dit kan op een later moment ook nog.

Als je klaar bent met het activeren, klik je op doorgaan en krijg je dit scherm:

beginscherm whatsapp1

Om een nieuw gesprek te beginnen kun je op het nieuw bericht icoon drukken, je kan dan een contact selecteren om mee te chatten. Om met iemand te kunnen chatten moet het telefoonnummer van die persoon in je contactenlijst staan en moet diegene Whatsapp ook hebben geïnstalleerd.

Om een groep te maken kun je op het icoontje naast nieuw bericht klikken, de opties knop. kies dan voor de eerste optie: Nieuwe groep

images (1)

Je kan de groep dan eerst een naam geven. bijvoorbeeld de naam van je lobagroep. Kies vervolgens de contacten die je in de groep wil hebben. Druk hierna op maken. De nieuwe groep verschijnt nu tussen je andere chats.

Ook hier geldt: Om iemand toe te voegen aan een groep, moet de persoon in je contactenlijst staan. Ook moet deze persoon Whatsapp hebben geïnstalleerd.

Later een foto toevoegen doe je ook via de opties knop. klik dan op Instellingen en kies voor Profiel. Door op de pen te drukken kun je een foto uit je galerij toevoegen of meteen een foto maken.

Bekijk eventueel ook onderstaande  video