Vooraf

Alle medewerkers die in dienst zijn van het Summa College krijgen een smartphone in bruikleen. Gekozen is voor een Samsung Galaxy S5 mini die voldoet aan alle eisen die we aan een telefoon stellen. Hiermee sluiten we aan bij de wereld van onze studenten, die veelal in het bezit zijn van een smartphone. Het nieuwe toestel stelt ons in staat om beter met hen te communiceren. Daarnaast zijn er diverse apps die direct toepasbaar zijn in de lessen en die het onderwijs leuker en eigentijdser maken.

Ook voor onze interne communicatie biedt de nieuwe telefoon veel voordelen. Iedereen heeft direct toegang tot het nieuwe intranet, waardoor interactie met collega’s erg makkelijk wordt en informatie handig gedeeld kan worden. Kortom: nieuwe mogelijkheden, waardoor we ons werk beter en leuker kunnen invullen.

samsung-galaxy-s5-mini-hoofdfoto

Gebruik van apps en ICT-tools voor onderwijs
Ter inspiratie komen er op het nieuwe intranet instructiefilmpjes over ICT-tools en apps te staan, die bruikbaar zijn binnen het onderwijs. Van een Nederlandse les op niveau 1 tot een vakinhoudelijke les op niveau 4. Naast deze instructievideo’s zijn er praktische filmpjes van collega’s die apps en ICT-tools gebruiken in hun lessen. Het gaat om korte portretten van 3 tot 4 minuten, waarin docenten hun eigen ervaringen delen.

Uitlevering telefoons
Vanaf 30 maart worden de nieuwe telefoons uitgeleverd. Hier zijn acht dagen voor uitgetrokken. De uitlevering gebeurt op verschillende locaties. Om te voorkomen dat er wachtrijen ontstaan, werken we met een planning. Het is fijn als iedereen zich daaraan houdt. Iedere medewerker krijgt een persoonlijke uitnodiging met de datum, tijd en locatie waarop de telefoon en/of simkaart opgehaald kan worden. Bij de uitlevering van de telefoon worden meteen de instellingen geactiveerd van wifi en e-mail. De internetfunctie kan direct gebruikt worden als er toegang is tot wifi.

Overgang naar nieuwe provider T-mobile
Na een aanbestedingstraject heeft het Summa College besloten om van Vodafone over te stappen naar T-Mobile. De mobiele aansluitingen worden overgezet naar T-Mobile, maar alle medewerkers behouden hun huidige 06-nummer. De individuele 040-nummers, die gekoppeld zijn aan de mobiele nummers, vervallen en ook de verkorte nummers werken niet meer. De nieuwe telefoons worden ongeveer twee weken na ontvangst van de telefoon aangesloten op het T-Mobile netwerk. Dit moment kan niet eerder plaatsvinden, omdat iedereen hiervoor zijn/haar nieuwe telefoon moet hebben en de bereikbaarheid gegarandeerd moet zijn in de tussenliggende periode. Internet, e-mail en apps op het nieuwe toestel zijn direct te gebruiken als je bent aangesloten op wifi, maar ermee bellen kan vanaf de aansluiting bij T-mobile. Ook 4G is vanaf dan te gebruiken. Op het moment dat het Summa College aangesloten wordt op het netwerk van T-Mobile vervalt de bereikbaarheid bij Vodafone. Het oude toestel is dan dus uit de lucht. De aansluiting op het netwerk van T-Mobile zal plaatsvinden op 14, 15, 16, 21, 22 en 23 april. Iedereen krijgt van tevoren bericht over datum en tijdstip van de nieuwe aansluiting.