Verwerken

Hoe verwerken studenten lesstof? Vroeger gebeurde dat door middel van toetsing. Tegenwoordig zijn hier veel betere en leukere manieren voor te bedenken. Kijk maar eens naar de volgende instructiefilmpjes!

Gradecam: Instructie *Nieuw*
Gradecam is geen tool voor studenten, maar voor docenten! Neem je wel eens een multiplechoice toets af? Dan is gradecam de ideale tool om binnen een seconde een toets na te kijken. Laat je smartphone het nakijk werk voor je doen. Des te eerder kan jij van de zon gaan genieten!


Titanpad: Instructie *Nieuw*
Er zijn meerdere tools om gezamenlijk aan een document te werken. Het grote voordeel van Titanpad is de chatfunctie en de mogelijkheid om achteraf een filmpje af te spelen waarin te zien is welke persoon op welk moment heeft aangepast.

QR Game: Good Practice
QR codes zijn een soort barcodes die je, door ze te scannen, naar een website toe kunnen brengen. Dit kan heel handig zijn om in lessen in te zetten en studenten op een activerende manier aan de slag te krijgen.


Popplet: Instructie
Mindmappen is een werkvorm waarbij je studenten laat associëren en verbanden laat leggen. Popplet is een tool waarmee je gemakkelijk online een mindmap kunt maken. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als presentatietool.


TedEd: Instructie
Flipping the Classroom is een lesprincipe waarbij de student zichzelf thuis voorbereid en in de klas onder begeleiding van de docent de lesstof verwerkt. TedEd biedt een goede mogelijkheid om dit principe uit te voeren. Door vragen bij video’s te stellen kan de student de informatie die hij in video’s ziet tot zich nemen. Vervolgens kan deze informatie toegepast worden in een lessituatie.