Presenteren

Powerpoints of prezi’s. Het zijn allang niet meer de enige manieren waarop studenten hun werk presenteren. Websites of blogs zijn ingangen die steeds vaker worden gebruikt. Daarover gaan de volgende instructiefilmpjes.

Prezi: Good Practice *Nieuw*
Prezi is een presentatietool die doet denken aan Powerpoint. Echter: Prezi biedt een aantal opties die het een stuk aantrekkelijk maken dan Powerpoint. Zo kan je gemakkelijk filmpjes inladen, is de look en feel van Prezi een stuk speelser en kan je de gemaakte presentatie een stuk makkelijker delen met studenten doordat deze al online te vinden is. Geen gedoe meer met grote files dus!

Prezi: Instructie *Nieuw*

Blog: Good Practice
Met een blog kunnen studenten hun voortgang vastleggen. Als docent kan je er voor kiezen om deze voor de gehele wereld zichtbaar te maken of enkel voor een beperkt publiek.

 

Tackk: Instructie
Tackk is een online tool waarmee je gemakkelijk een website in elkaar kan zetten. Dit kan handig zijn voor het bijhouden van een blog, maar studenten kunnen ook een eigen webwinkel starten via Tackk. Het kan allemaal via eenvoudige modules die gemakkelijk in de website te zetten zijn.

PowToon: Instructie
Klaar met de traditionele Powerpoint presentatie? PowToon biedt een speelse manier om lesstof aan te bieden. Maak een leuk uitziend filmpje waarin de informatie voorbij komt. Handig ter introductie van een les, of om het principe van Flipping the Classroom in je lessen in te zetten.