Haal je apps in de playstore / verwijder deze

Play Store is de applicatie (app) en website waarmee software kan worden aangeschaft voor mobiele telefoons die draaien onder het Android-besturingssysteem. Je kunt diverse handige gratis en betaalde apps en games downloaden via de Play Store.

In deze instructievideo wordt je uitgelegd hoe je dit op een tablet kunt doen. Op een smartphone werkt dit hetzelfde.
In handleiding eronder kun je de informatie rustig nalezen.

Play Store
Ga in het beginscherm naar de app “Play Store”.  Als je die opent dan kun je naar links en naar rechts scrollen. Links staat een overzicht met categorieën. Klik op een categorie om een overzicht te krijgen van de beschikbare applicaties. (apps)

Overzicht applicaties
Als je een categorie hebt geopend, dan kun je naar links en naar rechts scrollen. Je krijgt zo overzichten te zien van onder meer ‘uitgelichte apps’, ‘populairste betaalde apps’ en ‘gratis apps’. Bij de naam van de app zie je de beoordeling door andere gebruikers, alsmede de prijs staan.

Installeren
Druk op een applicatie om deze te installeren. Als je de app opent dan zie je een button ‘downloaden’ staan (rechtsboven in beeld). Druk op de button. Er opent nu een nieuw scherm met de button ‘accepteren en downloaden’. Druk hier nogmaals op om de download te starten. Is de applicatie gedownload, dan kun je deze terugvinden onder ‘applicaties’ in je startscherm. Ga dus naar dit menu om je app te openen.

App verwijderen
Volg om een app te verwijderen de stappen in de video hieronder. Succes!