Google Drive

Google Drive (15 Gb gratis)googledrive

 

Ga gratis aan de slag met Google Drive en krijg op elke smartphone, tablet of computer toegang tot al je bestanden. Van al je bestanden in Drive, zoals uw video’s, foto’s en documenten, wordt een back-up gemaakt zodat je ze nooit meer kunt verliezen. Nodig anderen eenvoudig uit om je bestanden of mappen weer te geven, te bewerken of er opmerkingen bij te plaatsen simpelweg door hun gmail eraan te koppelen.

Met Drive kunt u:Screenshot_2015-04-21-17-36-01

  • Documenten, pdf’s, foto’s, video’s en meer weergeven.
  • Op naam en inhoud zoeken naar bestanden.
  • Bestanden en mappen eenvoudig delen met anderen.
  • Bestanden of mappen instellen zodat iedereen met een link ze kan weergeven of bewerken of er opmerkingen bij kan plaatsen.
  • Recente bestanden snel openen.
  • Details en activiteiten voor bestanden bekijken.
  • Offline weergave van bestanden inschakelen.

 

De app Google Drive is al geïnstalleerd op je smartphone. Voor het gemak kun je dat plaatsen bij de andere apps die je veel gebruikt door er met je vinger wat langer op te drukken en dan in je home-scherm te plaatsen.

Om in te loggen op je Google Drive maak je gebruik van het google-account dat je voor je telefoon hebt aangemaakt of gebruikt.

Het voordeel van Google Drive is dat je het op al je apparaten kunt gebruiken en daar dus ook alles bij de hand hebt, ongeacht van welk apparaat het komt.

Wanneer je via je laptop naar Google Drive gaat, kun je een programma installeren, die een Google Drive map maakt op je laptop en/of je thuis computer. Deze map is dan zowel online als offline beschikbaar en synchroniseert als je verbinding maakt met WiFi.

 

Google Drive is Googles eigen cloud-based opslagdienst en vergelijkbaar met Dropbox. Bij Google krijg je 15GB aan opslagruimte gratis en dit is voor een laag bedrag per maand te verhogen.

Je kunt er zo ongeveer alles uploaden en bereiken via de browser, desktop-apps of mobiele apps. Daarnaast kun je met Google Documenten, Google Presentaties en Google Spreadsheets respectievelijk tekstdocumenten, presentaties en spreadsheets maken en deze op Google Drive opslaan.

Download Google Drive in Google Play (gratis)