Social Media

Social Media; een wereld zonder is niet meer denkbaar. De volgende instructiefilmpjes gaan allemaal over het gebruik van Social Media.

Pinterest: Instructie *Nieuw*
Pinterest is een online platform dat het mogelijk maakt om op een gemakkelijke manier gegevens bij elkaar te brengen in de vorm van plaatjes. Pinterest is als het ware een prikbord van interessante onderwerpen die je tegenkomt op het internet. Pinterest wordt gezien als een sociaal medium omdat het ook mogelijk is om borden met elkaar te delen en op de manier met elkaar te communiceren.


Kik Messenger: Instructie *Nieuw*
Kik messenger is een app waarmee je met studenten kunt communiceren. De app is vergelijkbaar met Whats’app. Groot voordeel is dat KikMessenger niet met telefoonnummers, maar gebruikersnamen werkt. Erg handig wanneer je jouw telefoonnummer niet wilt delen, of wanneer studenten dit liever niet willen.


De Facebookgroep: Good Practice
Middels het alombekende social media platform Facebook is het mogelijk om met studenten in contact te blijven. De Facebookgroep biedt u de mogelijkheid om een groep mensen bij elkaar te brengen, dit zonder dat u bevriend met hen hoeft te zijn. Dit kan zeer voordelig zijn met het oog op privacy.


 

De Facebookgroep: Instructie

 

Whats’app: Good Practice
Whats’app is een app waarmee u gemakkelijk communiceert met collega’s en studenten. Whats’app vervangt het SMS-en en maakt het niet alleen mogelijk om tekst naar elkaar te versturen, maar ook foto’s en filmpjes verzenden behoort tot de mogelijkheden. Ook is het mogelijk om groepen aan te maken, waardoor u meerdere mensen tegelijk kunt benaderen.


Whats’app: Instructie